Nožem ubio putnika uzvikujući „Alahu ahbar“

© REUTERS / Michaela RehlePolicajac usmerava migrante na železničkoj stanici u Minhenu.
Policajac usmerava migrante na železničkoj stanici u Minhenu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nepoznati muškarac napao je nožem rano jutros putnike na železničkoj stanici u Minhenu, ranivši četvoro među njima, javlja Rojters, pozivajući se na bavarski radio „Bajerišer Rundfunk“.

Jedan od putnika koje je nepoznati muškarac napao nožem rano jutros na železničkoj stanici u predgrađu Minhena preminuo je od posledica ranjavanja, saopštio je danas nemački tužilac.

Tužilac je rekao i da je napadač „očito imao islamističke motive“, prenosi AFP.

Bavarski radio „Bajerišer Rundfunk“ objavio je jutros da policija proverava izjave očevidaca prema kojima je napadač uzvikivao „Alahu ahbar“ (Bog je veliki).

Nemačka policija saopštila je jutros da je u napadu ranjeno četvoro ili petoro ljudi, od kojih je jedna osoba zadobila teška povrede.

Portparolka policije Mihaela Grob rekla je da je muškarac uhapšen i da vlasti rade na utvrđivanju njegovog identiteta.

Incident se dogodio u Grafingu, istočnom predgrađu Minhena, nešto pre pet sati, dodaje američka agencija.

Napadač ima psihičke probleme

Nemački istražitelji zasad nemaju dokaze da je muškarac, koji je jutros nožem napao putnike na železničkoj stanici u predgrađu Minhena, imao islamistički motiv za to, rekao je ministar unutrašnjih poslova Bavarske Joakim Herman, navodeći da napadač ima psihičke i probleme sa drogom.

Herman je, posle današnjeg sastanka kabineta, rekao da je 27-godišnji muškarac priznao da je izveo napad, prenosi AP, pozivajući se na nemačke medije.

On je dodao da istražitelji i dalje ispituju da li je napad imao političku pozadinu.

Portparol policije: Napadač iz Minhena je Nemac

Muškarac, koji je osumnjičen da je rano jutros napao nožem putnike na železničkoj stanici u Minhenu, nemački je državljanin, ali nije stanovnik Bavarije, i ima 27 godina, rekao je portparol bavarske policije Karl Hajnc Zegerer.

On je istakao da je ispitivanje svedoka pokazalo da je napadač „dao politički motivisane komentare“ tokom napada, u kojem su ranjene četiri osobe, od kojih je jedna preminula, preneo je AP.

Zegerer je za N-TV televiziju rekao da „trenutno veoma malo možemo o pozadini napada“ naglasivši da će biti izvršen pritisak na svedoke i osumnjičenog kako bi se tačno saznalo šta je i kome rečeno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala