Erdogan: Turska ostavljena da se sama bori protiv džihadista

© AFP 2023 / Adem AltanPredsednik Turske Redžep Tajip Erdogan
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio je međunarodnu koaliciju koja se bori protiv DAEŠ-a (tzv. Islamske države) u Siriji da je ostavila njegovu zemlju da se sama bori protiv džihadista na svojoj teritoriji.
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Erdogan odbio vize EU: Idite vi svojim putem

„Ostavili su nas same u našoj borbi protiv ove organizacije koja prosipa našu krv samoubilačkim napadima i napadima na Kilis“, rekao je Erdogan, misleći na pogranični turski grad koji je redovno na meti raketnih napada iz Sirije.

„U Siriji niko od onih koji kažu da se bore protiv Islamske države nisu pretrpeli gubitke kao mi, niti su platiti visoku cenu kao mi“, kazao je Erdogan, prenela je agencija AFP.

Erdogan je ponovo kritikovao evropske zemlje, optuživši ih za diktaturu i okrutnost, jer svoje granice drže zatvorenima za migrante i izbeglice koje beže od sukoba u Siriji.

Evropske zemlje „nemaju milosti, niti pravde“, rekao je Erdogan, u obraćanju na takmičarskom festivalu kratkog filma pod nazivom „Milost i pravda“ u Istanbulu, naveo je AP.

Bilal Erdogan - Sputnik Srbija
Erdoganova deca plivaju u parama

On je i u subotu optužio evropske zemlje za licemerje zbog toga što traže od Turske da izmeni antiterorističke zakone dok kod kuće, u svojoj borbi protiv terorizma, ograničavaju demokratiju.

Na skupu u Malatiji, Erdogan je rekao da su oni koji kritikuju Tursku, počeli da ograničavaju „demokratiju i slobode kada su bombe počele da eksplodiraju na njihovoj teritoriji“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala