Putin čestitao Dan pobede

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je 71. godišnjicu pobede u Drugom svetskom ratu zemljama Zajednice nezavisnih država i naglasio da je nedopustivo bilo kakvo menjanje istorije koje može dovesti do ponavljanja tragičnih događaja iz prošlosti, saopšteno je iz Kremlja.

„Moramo veoma pažljivo da čuvamo sećanja o svima onima koji su živote dali u Velikom otadžbinskom ratu i da pazimo na veterane koji su još uvek živi“, navodi se u čestitki.

Besmrtni puk u Moskvi - Sputnik Srbija
„Besmrtni puk“ ove godine u 39 zemalja sveta

Čestitke su poslate liderima Azerbejdžana, Jermenije, Belorusije, Kazahstana, Kirgizije, Moldavije, Tadžikistana, Turkmenistana, Uzbekistana, Abhazije, Južne Osetije, ali i Gruzije i Ukrajine.

Navodi se da je Dan pobede sveti praznik koji će zauvek ostati simbol junaštva i zajedništva u borbama za spas sveta od fašizma.

Putin je izrazio uverenje da će to bratstvo naroda, koje vuče korene iz zajedničke borbe, poslužiti zarad jačanja međudržavnih odnosa na evroazijskoj teritoriji.

Ruski predsednik je iskoristio priliku da još jednom zahvali svim veteranima koji su učestvovali u borbama i poželeo im dug i zdrav život.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala