Moskva: Vojna vežba Gruzije i NATO-a je provokacija

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaMinistarstvo inostranih poslova Rusije
Ministarstvo inostranih poslova Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vojnu vežbu „Noubl partner 2016“, u okviru koje NATO doprema vojnu tehniku u Gruziju, Moskva smatra provokacijom, saopštilo je rusko Ministarstvo inostranih poslova.
Američki F-22 Raptor borbeni avioni stoje na pisti u vazduhoplovnoj bazi u Litvaniji, pored zastava Litvanije , NATO i SAD - Sputnik Srbija
„Ruska agresija“ – američka mantra

„Osvajanje teritorije Gruzije od strane NATO-a ocenjujemo kao provokaciju sa ciljem da se svesno naruši ravnoteža vojno-političke situacije na Kavkazu. Takav splet okolnosti u velikoj meri govori o nameri Vašingtona da podrži Gruziju u njenim revanšističkim namerama“, navodi se u saopštenju.

Prethodno je ministarka odbrane Gruzije Tina Hidašeli rekla, povodom ukidanja obaveznog vojnog roka u toj zemlji, da vojska ne treba da akcenat  stavlja na broj vojnika već na njihovu profesionalnost, kao što je to slučaj sa Severnoatlantskom alijansom.

„Uspeh gruzijske vojske nije u broju vojnika, već u malom broju profesionalaca koji će raditi u skladu sa odgovarajućim NATO standardima“, rekla je ona.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala