Ljudska prava su za Zapad, ne i za Egipat

© Sputnik / Ramilj Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaAbdel Fatah el Sisi
Abdel Fatah el Sisi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Egipta je izjavio da pitanja ljudskih prava i građanskih sloboda u njegovoj zemlji ne treba da se gledaju sa zapadne tačke gledišta zbog njenih unutrašnjih i regionalnih specifičnosti.
Generalni sekretar UN Ban Ki Mun - Sputnik Srbija
Suverenitet nije zid iza kojeg vlasti mogu kršiti ljudska prava

Šef države je rekao da je uveren da lokalni i regionalni uslovi ove ideje čine slabo primenljivim za Egipat.

Izjava je stigla tokom sastanka šefa države sa delegacijom američkog Kongresa, na čijem čelu se nalazi šef Komiteta za unutrašnju bezbednost Kongresa Majkl Makol. Na njemu se diskutovalo o situaciji u regionu.

Pritom, šef države je naglasio da je potrebno podržati vlast zakona i čuvati vrednost demokratskih principa. Ipak, on je upozorio na opasnost od kraha arapskih država, čije mesto će zauzeti terorističke grupe.

Kairo - Sputnik Srbija
Egipat će objaviti dodatne mere za zaštitu turista

Reči El Sisija o građanskim pravima su odgovor na kritike egipatskim vlastima zbog konflikta sa novinarima. Četvrtog aprila je policija blokirala sedište saveza novinara Egipta, koji su podržali uhapšenog kolegu.

Mahmud el Saka i Amr Badr, saradnici opozicionog veb-sajta bili su uhapšeni pre nekoliko dana radi širenja neistina, koja prete nacionalnoj bezbednosti. Sud je zabranio objavljivanje nekih detalja istrage.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala