Ted Kruz se povlači iz trke za republikansku nominaciju

© REUTERS / Jim YoungTed Kruz
Ted Kruz - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ted Kruz je objavio da se povlači iz kampanje za republikansku nominaciju za kandidata na predsedničkim izborima u SAD, nakon što je na unutarstranačkim izborima u Indijani pretrpeo težak poraz od vodećeg pretendenta u Republikanskoj stranci na istu nominaciju, Donalda Trampa.

Zanimljivo je da je senator države Teksas tokom svog oproštajnog govora u Indijanopolisu dva puta slučajno udario svoju ženu Hajdi.

Grleći se sa bivšim potpredsednikom SAD Dikom Čejnijem, Kruz je slučajno dotakao lice svoje žene pesnicom, a zatim laktom.

„Udarci“ su ipak bili slabi, a incident se završio zagrljajem.

​Tramp je juče, nakon što je njegov glavni protivnik Kruz odustao od trke za Belu kuću, poručio da će pobediti u nadmetanju sa predsedničkim kandidatom Demokratske stranke, što će verovatno biti Hilari Klinton, prenosi AFP.

„Pobedićemo u u novembru, i to će biti velika pobeda“, istakao je Tramp.

Ovaj njujorški biznismen, koji nije mnogo popularan u redovima sopstvene partije, gotovo će sigurno biti nominovan za republikanskog kandidata na izborima za predsednika SAD, ocenjuje danas Bi-Bi-Si.

Donald Tramp i Hilari Klinton - Sputnik Srbija
Da li Tramp radi za Hilari?

Međusobni verbalni napadi Kruza i Trampa juče su dobili na žestini. Kruz je Trampa optužio da je „potpuno nemoralan“, da je „patološki lažov“ i „serijski ženskaroš“, na šta mu je Tramp odgovorio tako što ga je nazvao „očajnim kandidatom koji pokušava da spase svoju neuspešnu kampanju“.

​Međutim, nekoliko sati kasnije, nakon što je senator iz Teksasa najavio da se povlači iz trke, Tramp mu je čestitao kao „pametnom i žilavom takmičenju“.

U trci među demokratama, Berni Sanders je u Indijani porazio Hilari Klinton.

Ona ima više delegata od Sandersa, ali je posle pobede u Indijani Sanders poručio da „borba još nije gotova“.

Sve su veći izgledi da će se Tramp suočiti sa Klintonovom na jesen, u odlučujućem megdanu za naslednika predsednika Baraka Obame, koji će napustiti Belu kuću posle dva mandata, zaključuje Bi-Bi-Si.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala