Misteriozna smrt Rusa u američkom zatvoru

© AP Photo / Charles DharapakZatvor Gvantanamo
Zatvor Gvantanamo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rus Igor Zjazin preminuo je u odeljenju migracione policije SAD, saopštila je televizija „En-Bi-Si 7“ u Sen Dijegu, pozivajući se na anonimne izvore.
Moskva panorama - Sputnik Srbija
Moskva: Amerikanci nemaju pravo da primenjuje svoje zakone na naše građane

Igor Zjazin je predat američkoj migracionoj policiji 24. aprila, nakon što je pokušao da uđe na teritoriju SAD u luci San Isidro. On je pokazao pasoš, nakon čeka se utvrdilo da je muškarac 2009. godine već bio deportovan iz zemlje. Rusa su smestili u privremeni pritvor, gde je čekao razgovor sa predstavnicima migracione službe, koji su trebali da odrede naredne korake.

U nedelju su Rusa našli bez svesti u njegovoj ćeliji. Na putu za bolnicu muškarac je preminuo. Uzrok smrti će odrediti medicinski stručnjaci San Dijega.

Predstavnica migracione policije SAD u San Dijegu Loren Mak objasnila je da su se za život Rusa doktori borili oko pola sata.

Iz migracione policije su dodali da su informisali rođake Zjazina, predstavnike ruskog konzulata, lokalnu policiju o incidentu. Ruske diplomate su već zatražile od američkih vlasti detaljne informacije o događaju.

Zjazin je šesti čovek koji je preminuo u zatvoru migracione policije SAD ove godine.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala