Eksplozija automobila i napad na bolnicu u Alepu

© Sputnik / Iliya Pitalev / Uđi u bazu fotografijaSirijska vojska u Alepu
Sirijska vojska u Alepu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Minirani automobil eksplodirao je u četvrti Zahra u sirijskom Alepu, ima žrtava, saopštio je sirijski vojni izvor. Prethodno je saopšteno i da su teroristi gađali bolnicu Dabit u Alepu. Poginulo je više od 20 ljudi, a ne desetine je ranjeno.

​„Snažna eksplozija odjeknula je u Džamajat el Zahri. Teroristi su minirali automobil. Za sada je teško utvrditi broj žrtava i ranjenih“, rekao je sagovornik RIA Novosti. 

​U ponedeljak su teroristi pokušali da pređu u ofanzivu i napali su položaje armije i ustanika na zapadu i severozapadu Alepa. 

Razrušeni Alep - Sputnik Srbija
Teroristi nastavljaju napade na Alep, 12 civila poginulo

Vladina armija je odbila napad boraca uz podršku sirijske avijacije.

Ranije je saopšteno da su teroristi Nusra fronta i njihovi saveznici bacili za jedan sat 60 raketa ka centralnim četvrtima i stambenim oblastima sirijskog grada Alepa. Poginulo je devetoro civila, a njih 45 je ranjeno, saopštio je vojni izvor u tom gradu.

Prema njegovim rečima, teroristi su počeli artiljerijski napad na hrišćanske četvrti. Vatra je otvorena iz oblasti Bani Zejd, Kafr Hamra i Bustan el Baša.

U ponedeljak su teroristi pokušavali da pređu u ofanzivu i napali položaje armije i ustanika na zapadu i severozapadu Alepa.

Vladina vojska odbila je napad boraca uz podršku Oružanih snaga Sirije. Masovni minobacački i raketni napadi na Alep traju duže od sedmice. Poginulo je više od 100 civila.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala