Saudijska Arabija spremna da pošalje vojsku u Siriju

© REUTERS / Faisal Al Nasser/FilesSaudijska vojska
Saudijska vojska - Sputnik Srbija
Pratite nas
Saudijska Arabija je spremna da pošalje specijalne snage u Siriju u sastavu koalicije pod kontrolom SAD. To će se dogoditi u slučaju da Sjedinjene Države donesu odluku o slanju kopnenih snaga u Siriju, izjavio je danas novinarima u Ženevi ministar inostranih poslova Saudijske Arabije Adel el Džubeir.
Situacija u provinciji Alep - Sputnik Srbija
Teroriste u Alepu i Damasku treniraju Turska i Saudijska Arabija

„Ako koalicija na čelu sa SAD odluči da pošalje kopnene snage u Siriju, Saudijska Arabija će pripremiti specijalne snage kao deo ovih napora. To neće biti jednostrani korak, već deo koalicije DAEŠ-a pod rukovodstvom SAD“, naveo je on.

El Džubeir je naveo da je ovo pitanje već bilo tema razgovora sa američkim vojnim zvaničnicima.

„Imali smo diskusiju sa američkom vojskom o tome. Mislim, u zavisnosti kako se planovi budu razvijali, videćemo šta ćemo raditi“, zaključio je on.

Ministar inostranih poslova Saudijske Arabije sastao se danas u Ženevi sa državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem i specijalnim izaslanikom državnog sekretara UN za Siriju Stafanom de Misturom. Tom prilikom je bilo reči o sirijskom rešavanju krize. El Džubeir je naveo da postizanje mira u Siriji nije moguće bez odlaska sa političke scene predsednika Bašara el Asada.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala