Tramp: Pobediću na stranačkim predizborima

© REUTERS / Brendan McDermidDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kandidat za predsednika SAD iz redova republikanaca Donald Tramp izjavio je da je dobio podršku preko 1.000 delegata što mu osigurava pobedu na stranačkim predizborima.

„Imamo podršku 1.001 delegata. Pobedićemo u prvoj fazi glasanja“, napisao je Tramp na svom Tviteru nakon kampanje u Indijani, gde je skupio 41 odsto glasova, dok su njegovi protivnici Ted Kruz i Džon Kejsik dobili 32, odnosno 21 odsto glasova.

Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp: Mogao bih da kupim izbore kada bih hteo

Na zvaničnom sajtu izbornog centra, međutim, objavljeno je da Trampa trenutno podržava 954 kandidata, iako se navodi da se ti brojevi obnavljaju jednom u 24 časa.

Prethodno je Tramp izjavio da nijedan od njegovih stranačkih protivnika nema nikakvu šansu da ga pobedi i da bi trebalo da napuste trku za predsednika SAD.

Kao odgovor, Kruz i Kejsik su se dogovorili da protiv Trampa krenu udruženim snagama, te da će na preostalim stranačkim predizborima ustupati jedan drugom države u zavisnosti od toga ko gde ima veću šansu da pobedi.

Za ukupnu pobedu na stranačkim predizborima republikanskom kandidatu je neophodno da sakupi podršku 1.237 od 2.472 delegata na partijskom kongresu, koji će biti održan u julu, gde će biti izabran jedinstveni kandidat kojeg će ta partija predložiti kao kandidata za predsedničke izbore.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala