Članica RIK-a zbrinuta u Urgentnom centru

© Tanjug / TANJA VALICRik
Rik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Povređenoj članici RIK-a ukazana je pomoć u Urgentnom centru. Policija je napravila uviđaj, uzela snimke koji tamo postoje i od medijskih kuća koje su ih već objavile i uzela izjave svih prisutnih i istraga će, u skladu sa zahtevima Tužilaštva, biti nastavljena i tokom dana, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
Prema najnovijim preliminarnim rezultatima Republičke izborne komisije na 97,46 odsto obrađenih biračkih mesta - Sputnik Srbija
RIK ostavila koaliciju DSS-Dveri ispod cenzusa

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je danas da je nedopustivo nasilje koje se dogodilo u Republičkoj izbornoj komisiji, najavljujući da će MUP, zajedno sa Tužilaštvom, istražiti svaki detalj tog slučaja.

„Ići ćemo na potpuno rasvetljavanje i naravno, u skladu sa zahtevom Tužilaštva, podneti odgovarajuće prijave“, rekao je Stefanović Tanjugu, ističući da treba imati u vidu da je krupniji čovek nasrnuo na ženu, koja je članica RIK-a i koja je tom prilikom zadobila i povrede.

On je podvukao da je veoma važno da svi znaju da se neće dozvoliti bilo kakvo nasilje, da nije moguće na takav način postupati i zatražio je od svih u izbornom procesu, koji, kako je naglasio, još uvek traje, da se uzdrže od bilo kakvog nasilja, da se ponašaju u skladu sa normalnim pravilima demokratske i fer utakmice i da poštuju i ono što kažu nadležni državni organi.

„Sve je dozvoljeno politički, da se stavovi izražavaju, da se protestvuje, da se volja izražava na bilo koji miran demokratski način. Ali nasilje nije dozvoljeno, niti ćemo bilo kome dozvoliti da bude nasilan, da tuče ljude, samo zato što mu se ne sviđa rezultat izbora“, rekao je Stefanović.

Ističe da se nasiljem ništa ne rešava i da je nemoguće prekrajanje izborne volje, samo zato što se nekom ne sviđa „onako kako je narod glasao“.

„Obaveza državnih organa je da utvrde kako su ljudi glasali, da saopšte to na zakonom predviđen način, ali ne da te rezultate menjaju zato što neko viče, što je spreman da se tuče, ili da nasrne na ženu. U svakom slučaju, nećemo dozvoliti da to nasilje postane model i obrazac ponašanja“, rekao je Stefanović.

Ponovio je da izborni proces još uvek traje i da se završava ponovljenim izborima u sredu, za koje očekuje da prođu mirno, fer i demokratski i da niko ne pribegava nasilju tokom održavanja tog dela izbornog procesa.

„I očekujem da ćemo nakon toga moći da imamo saopštene rezultate, a tada ćemo videti ko je prošao cenzus, da li će ove koalicije kojima malo fali preći cenzus, ali to mora biti zasnovano na narodnoj volji, a ne na nasilju“, naglasio je Stefanović.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala