Koliko će film o krivici Ukrajine za MH-17 uticati na Zapad

© Foto : SkrinšotIzveštaj o padu MH17
Izveštaj o padu MH17 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Direktor Centra za evroazijske studije Vladimir Kornilov ne misli da će dokumentarac Bi-Bi-Sija o padu malezijskog „boinga 777“ drastično promeniti javno mnjenje na Zapadu.
Šef Spoljnopolitičkog odbora ruske Državne dume Aleksej Puškov - Sputnik Srbija
Puškov o filmu Bi-Bi-Sija: Sve maske će pasti

U filmu britanske medijske kuće pod nazivom „Tajni dokumenti: Ko je oborio MH17?“, čija je premijera zakazana za 3. maj, razmatra se, između ostalog, i verzija da je ukrajinski lovac oborio putnički avion raketom vazduh—vazduh.

„Još se ne zna šta će sve biti prikazano u filmu i do kakvih će zaključaka doći njegovi autori, ali je bitno da će zapadnim gledaocima biti ponuđeno nekoliko verzija, a ne samo jedno jedino ’ispravno‘ tumačenje događaja“, rekao je on.

Izveštaj o padu malezijskog aviona - Sputnik Srbija
Britanski mediji: Ukrajinski lovac mogao da obori MH-17

On je podsetio da je prošle godine Bi-Bi-Si obelodanio rezultate sopstvene istrage o tome ko je zapravo otvorio vatru tokom protesta na kijevskom Majdanu i da je ponudio skoro nepobitne dokaze da su to uradili aktivisti Evromajdana, a ne pripadnici ukrajinske specijalne policijske jedinice Berkut.

„Ne bih rekao da su ovi podaci umnogome uticali na javno mnjenje na Zapadu, ali, kao što vidimo, medijska politika se polako menja. I film o padu ’boinga‘ će biti još jedan važan korak“, istako je on.

Prema njegovim rečima, važno je napomenuti da su novinari Bi-Bi-Sija, u principu, intervjuisali svedoke koji su već viđeni u ruskim medijima, pa je, kako kaže, većina navoda te medijske kuće već dobro poznata ruskim i ukrajinskim gledaocima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala