Na Kosovu i Metohiji bez incidenata?

© Tanjug / BOKINa Kosovu i Metohiji jutros je počelo glasanje za republički parlament, a građani će svoje biračko pravo moći da ostvare na 90 biračkih mesta, koja su otvorena širom Kosova
Na Kosovu i Metohiji jutros je počelo glasanje za republički parlament, a građani će svoje biračko pravo moći da ostvare na 90 biračkih mesta, koja su otvorena širom Kosova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Birališta na Kosovu i Metohiji zatvorena su u 20 časova, a tokom izbornog dana nije zabeležen nijedan inicident.

Prema poslednjem preseku OEBS-a o izlaznosti, do 18 časova na Kosovu je glasalo 35,2 odsto birača.

Grafik - Sputnik Srbija
UŽIVO SNS ubedljiv, u parlament ulazi sedam lista

Svim građanima koji su se zatekli na biračkim mestima u trenutku zatvaranja omogućeno je da iskoriste svoje biračko pravo.

Incidenata nije bilo, ali su postojale pritužbe jednog broja građana na neažuriranost biračkih spiskova.

DSS i Dveri saopštili su da je navodno bilo nepravilnosti i izborne krađe na pojedinim biračkim mestima, zbog čega su zatražili poništavanje izbora u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Kosovskom pomoravlju.

Nakon završetka procesa, OEBS će večeras transportovati prikupljene glasove u Rašku i Vranje i predaće ih RIK-u na brojanje i ostale prateće procedure.

Misija OEBS-a na Kosovu sprovela je, kako su je nazvali, „akciju prikupljanja glasova“ i tako omogućila biračima sa pravom glasa pristup srpskim izborima.

Glasanje za republički parlament na KiM odvijalo se na 21 lokaciji na 90 biračkih mesta. Na KiM pravo glasa prema podacima RIK-a imalo je ukupno 106. 094 birača.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala