Dodik: Ako opozicija zakaže proteste, i mi ćemo

© Sputnik / Radoje PantovićPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik bio je gost redakcije Sputnjika
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik bio je gost redakcije Sputnjika - Sputnik Srbija
Pratite nas
Protesti u Republici Srpskoj nikom ne trebaju, ali ako ih zakaže opozicija, i mi ćemo, poručio je predsednik Srpske i SNSD Milorad Dodik.

On je naveo dva razloga za to: prvi, da je SDS deo vlasti u BiH i dve godine donosi odluke na nivou BiH koje su važne za život RS, a da Srpska nije osetila nikakve koristi od toga.

Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Dodik: Bez Srbije bi naša pozicija bila daleko teža

„Drugi je što je to zaista jedna politika izdaje koju moramo da prekinemo i mi ćemo kad oni zakažu proteste izaći sa protestima koji će sigurno oduvati tu njihovu izdajničku politiku“, rekao je Dodik novinarima u Beogradu.

Komentarišući izjavu lidera SDS Mladena Bosića da je vlast u Srpskoj u panici povodom najave protesta opozicije, on je primetio da panika nije dominantno osećanje ni kod koga u RS.

„Bosić je političar koji gura jednu propalu političku opciju, onu opciju koja je izdajnička, podanička Bakiru Izetbegoviću, i to vidimo svaki dan i u svakom trenutku“, ocenio je Dodik.

U prilog tome naveo je da SDS kao deo vlasti u BiH pre nekoliko meseci nije htela da podrži aranžman sa Svetskom bankom, što je, dodao je, jedinstven primer da neka država koja je uspostavila ugovorni odnos sa Svetskom bankom taj dogovor odbaci kad treba da ga ratifikuje.

„I sada su oko ruske finansijske podrške uporno govorili da toga nema, sada kad stigne onda isto tako opstruišu pokušavajući da ostvare dugoročne planove Federacije da se RS destabilizuje“, rekao je Dodik.

„Očigledno su oni u panici, a ne neko drugi“, rekao je Dodik i podsetio da je Bosić imao 24 poslanika, a danas ima 17-18.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala