Odlazak Prinsa, jednog i jedinog (video)

© REUTERS / LUCAS JACKSONPrince
Prince - Sputnik Srbija
Pratite nas
Slavni pevač Prins Rodžers Nelson, mnogo poznatiji kao Prins, preminuo je danas u 58. godini, potvrdila je za AP njegova predstavnica za medije Ivet Noel Šur.

Njegovo telo pronađeno je njegovom domu u Minesoti u jutarnjim satima po lokalnom vremenu. Lokalni zvaničnici saopštili su da je istraga u toku, navodi AFP.

Američki muzičar je prošle nedelje primljen u bolnicu nakon što je njegov privatni avion jednom prilikom neplanirano sleteo. Princ je potom rekao da boluje od gripa.

Muzičari, glumci i druge brojne poznate ličnosti oglasile su se povodom smrti ikone pop muzike.

„Zapanjen sam. Ovo ne može biti stvarno“, poručio je američki muzičar Džastin Timberlejk, dok je glumica Vupi Goldberg napisala na svom nalogu na Tviteru da „ovako zvuči kada golubovi plaču“.

​„Mnoge gitare danas tiho jecaju“, naveo je glumac Kevin Bejkon, a pevačica Keti Peri je rekla da je svet „tek tako izgubio magiju“, navodi AP.

Saučešće i žaljenje zbog smrti američkog muzičara izrazili su i košarkaš Šekil O‘Nil, frontmen grupe „Kis“ Džin Simons, pevačica La Toja Džekson, rijaliti zvezda Kris Džener i brojne druge javne ličnosti.

Muzička televizijska stanica MTV se, takođe, oglasila povodom „iznenadne i prevremene“ smrti pop zvezde.

„Princ je bio umetnik koji se jednom rađa, koji je nadilazio svaku prosečnost i žanr, on je dotakao i stvorio muziku punu strasti i individualnosti, koja je inspirisala generacije“, navodi se u saopštenju MTV–a. 

Prins je rođen u Mineapolisu 7. juna 1958. godine i bio je ikona šou–biznisa više od tri decenije. Jedan je od najprodavanijih izvođača svih vremena sa više od 100 miliona prodatih nosača zvuka širom sveta. 

Pevač, kompozitor, aranžer, Prins je smatran za jednog od najinventivnijih muzičara svog doba na koga su uticaj imali mnogi stvaraoci, od Džejmsa Brauna do Bitlsa i Džimija Hendriksa. Među njegovim najvećim hitovima su „Little Red Corvette“, „Let's Go Crazy“, „When Doves Cry“.

Album „Purple rain“ objavljen 1984. godine smatra se jednim od najboljih muzičkih albuma svih vremena.

© AP Photo / Mark J. TerrillPrepoznatljiva silueta pop-ikone sa gitarom po kojoj će biti upamćen.
Prepoznatljiva silueta pop-ikone sa gitarom po kojoj će biti upamćen. - Sputnik Srbija
Prepoznatljiva silueta pop-ikone sa gitarom po kojoj će biti upamćen.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala