Merkelova: Sednica Saveta Rusija–NATO je dobar znak

© REUTERS / Fabrizio BenschNemačka kancelarka Angela Merkel
Nemačka kancelarka Angela Merkel - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kancelarka Nemačke smatra da je obnova pregovora u okviru Saveta Rusija—NATO dobar znak, ali da ne treba gajiti iluzije.
Stalni predstavnik Rusije pri NATO-u Aleksandar Gruško - Sputnik Srbija
Samit Rusije i NATO-a: Nema povratka na normalne odnose

Obnova rada Saveta Rusija—NATO ne znači da su Moskva i NATO otklonili sve nesuglasice, ali je u svakom slučaju dobar znak, izjavila je u Berlinu kancelarka Nemačke Angela Merkel.

„Činjenica da je Savet Rusija—NATO ponovo održan, da se ponovo razgovaralo — dobar je znak. Ipak, to ni u kom slučaju ne znači da više nema razmimoilaženja, da su sva pitanja razjašnjena. Radi se o sposobnosti vođenja pregovora. U tom kontekstu je važno da postoji dijalog“, rekla je nemačka kancelarka na zajedničkoj pres-konferenciji sa predsednicom Litvanije Daljom Gribauskajte.

U Moskvi se nadaju da će NATO pokazati odgovornost u uspostavljanju sistemske saradnje sa Rusijom, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova Rusije.

„Želeli bismo da se nadamo da je NATO u stanju da pokaže političku volju i odgovoran pristup u uspostavljanju sistemske saradnje sa našom zemljom“, navodi se u komentaru Ministarstva po završetku Saveta Rusija—NATO.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala