Napad talibana u Kabulu, više od 20 poginulih (video, foto)

© REUTERS / Omar SobhaniAvganistanske snage za brzo reagovanje prebacuju povređene u vozilo hitne pomoći na mestu eksplozije automobila-bombe u Kabulu
Avganistanske snage za brzo reagovanje prebacuju povređene u vozilo hitne pomoći na mestu eksplozije automobila-bombe u Kabulu - Sputnik Srbija
Pratite nas
U jutrošnjem napadu automobilom-bombom na kancelariju glavne avganistanske bezbednosne agencije u centru Kabula poginulo je više od 20 ljudi, dok je 327 ranjeno. Odgovornost za napad preuzeli su talibani.

To je prvi napad u prestonici Avganistana otkako je ta grupa pre nedelju dana najavila početak nove „prolećne ofanzive“.

Napad talibana, koji je počeo u vreme jutarnjeg špica, i dalje traje, pri čemu se čuje pucnjava, navode očevici, a prenosi Rojters.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Avganistana Sedik Sediki rekao je da je posle samoubilačkog napada usledio napad naoružanih ekstremista, prenosi AP.

„Mnogi među ranjenima su u teškom stanju“, rekao je agenciji Frans pres portparol Ministarstva Ismail Kavosi, dodavši da je do sada 208 ranjenih, među kojima ima i žena u dece, prebačeno u bolnice.

​Talibani su na svom veb-sajtu na paštunskom jeziku objavili da su oni odgovorni za samoubilački napad na „Desetu jedinicu“ Nacionalnog direktorata za bezbednost (NDS), koja je nadležna za zaštitu vladinih ministarstva i važnih ličnosti.

Oni su naveli da je automobil-bomba razneo glavnu kapiju ispred kancelarije, omogućivši drugim borcima, među kojima ima još bombaša-samoubica, da uđu u kompleks koji je pod jakim obezbeđenjem.

Oružani sukob avganistanskih bezbednosnih snaga sa talibanskim ekstremistima u kompleksu glavne vladine bezbednosne agencije je okončan, saopštili su avganistanski zvaničnici. 

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Avganistana Sedik Sediki je rekao da je tokom borbe ubijen najmanje jedan napadač, preneo je AP.

Iz američke Ambasade i NATO je saopšteno da nisu imali posledica od eksplozije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala