Srbi na sat vremena blokirali Jarinje zbog ličnih karata

© AFP 2023 / SASA DJORDJEVICKosovska policija
Kosovska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srbi sa severa Kosova danas su na sat vremena blokirali prelaz Jarinje, odakle su poslali poruku da ne žele da se odreknu srpskih ličnih karata koje imaju.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić: Ne brinem za Kosovo, Bosna mi je najveća briga

Iako je bilo najavljeno da će od danas biti suspendovane srpske lične karte koje imaju stanovnici Kosova, to se za sada još nije dogodilo.

Srbi su se spontano okupili i na sat vremena blokirali prelaz Jarinje koji se nalazi na magistralnom putu između Leposavića i Raške.

Za vreme trajanja blokade Jarinja, saobraćaj je bio obustavljen, a policajci na ovom prelazu još uvek nisu dobili nikakve instrukcije o drugačijem postupanju od onog koje su imali prethodnih dana.

Za vreme trajanja blokade nije bilo incidenata.

Svim licima koja poseduju srpske lične karte gradova sa Kosova i Metohije, odnosno, kako ih nazivaju iz Prištine, "srpskih paralelnih struktura", od 18. aprila biće zabranjen ulazak na KiM, kao i izlazak sa KiM-a, saopštila je ranije kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri.

Krajem prošle godine, ista odluka bila je na snazi nekoliko sati, nakon čega su je kosovske institucije privremeno suspendovale, uz objašnjenje da će srpske lične karte važiti samo u prelaznom periodu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala