Krim ovog leta postaje turistička Meka (video)

© Sputnik / Sergei Malgavko / Uđi u bazu fotografijaLetovalište na Krimu
Letovalište na Krimu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Podaci o ranom bukingu za maj i avgust pokazali su da je boravak na Krimu rezervisalo 20 odsto turista više nego pošle godine.

Procenjuje se da će to poluostrvo, koje je od marta 2014. godine voljom svojih stanovnika ponovo u sastavu Rusije, u ovoj godini posetiti šest miliona turista, 1,1 milion više nego što je planirano, rekao je ministar turizma Krima Sergej Strelbitski.

Nevreme na jednoj turskoj obali. - Sputnik Srbija
Tursku zaboleo udarac po džepu

„Na kraju 2015. godine planirali smo da Krim u sezoni 2016. poseti 4,9 miliona turista. Poseta u januaru i februaru zaostajala je za onom iz 2015. godine, pre svega zbog uštede energije na Krimu“,  rekao je ministar.

On je dodao da je, pošto je ta situacija rešena, povećan dolazak turista već tokom martovskih praznika. To ne samo da je stabilizovalo situaciju, nego je i napravilo razliku u odnosu na isto vreme prethodne godine, naveo je Strelbitski.

„U periodu maj—avgust 2016. broj ranih rezervacija uz depozit veći je 20 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Na osnovu tih pokazatelja, ove godine očekujemo šest miliona gostiju“, rekao je ministar turizma Krima.

On je ranije naveo da je Krim može da primi do deset miliona turista godišnje.

Krim je na kraju 2015. godine imao 4,5 miliona turista, što je bilo 25 odsto više u odnosu na 2014. godinu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala