Srbija izbačena sa Evropskog prvenstva u košarci

Pratite nas
Evropska kuća košarke je ispunila obećanje i ostvarila pretnje: U Košarkaši savez Srbije stiglo je pismo u kojem se kaže da su „orlovi“ izbačeni sa Evropskog prvenstva 2017. godine, kao i da će FIBA Evropa tražiti od FIBA Sveta da nas izbaci iz kvalifikacija za Olimpijske igre.

Nije Srbija jedina pogođena, pismo iste sadržine upućeno je i na adrese federacija Slovenije, Španije, Turske, Italije, Rusije, Hrvatske, Izraela, Litvanije i Grčke.

Ovaj potez FIBA je apsolutno sumanut, jer teoretski postoji mogućnost da na šampionatu Starog kontinenta igraju marginalne košarkaške zemlje koje bi onda predstavljale Evropu u Riju, piše „Blic“.

Dopis koji je potpisao izvršni direktor FIBA Evrope Kamil Novak daje prostor savezima da do 20. aprila dostave dokumenta u kojima se vidi da klubovi iz pomenutih zemalja neće naredne sezone igrati Evrokup. Ako do toga ne dođe, Srbija neće ići na EP, a ni na Olimpijske igre.

Razlog za eliminaciju iz takmičenja taj što su Košarkaški savezi podržali svoje klubove koji su odabrali da nastupaju u Evroligi i Evrokupu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala