Beograd poslao pravu sliku svetu

© Tanjug / OKSANA TOSKICBeogradski maraton
Beogradski maraton - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kenijski atletičar Abel Kibet Rop i njegova sunarodnica Stela Barsosio pobedili su na 29. Beogradskom maratonu, na kojem je, uz trku u polumaratonu, učestvovalo rekordnih 5.836 takmičara iz 60 zemalja.

Rop je do trijumfa došao vremenom od dva sata i 24 minuta, dok je Barsosio ostvarila rezultat 2:43:41.

Srpski atletičar Darko Živanović treći put je pobedio u polumaratonskoj trci (1:10:34), dok kod žena na istoj deonici najbrža bila Slađana Perunović iz Crne Gore (1:21:38).

Još oko 20.000 ljudi učesvovalo je u „Trci zadovoljstva“, pa je Beogradski maraton na taj način dobio milionitog učesnika od nastajanja.

Start trke, koja je počela u 10 sati ispred Crkve Svetkog Marka, označili su gradonačelnik Siniša Mali, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i promoter 29. Beogradskog maratona Kubanac Havijer Sotomajor.

Kenijski atletičar Abel Kibet Rop trijumfovao je na 29. Beogradskom maratonu, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Stela Barsosio iz Kenije.
Kenijski atletičar Abel Kibet Rop trijumfovao je na 29. Beogradskom maratonu, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Stela Barsosio iz Kenije.  - Sputnik Srbija
Kenijski atletičar Abel Kibet Rop trijumfovao je na 29. Beogradskom maratonu, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Stela Barsosio iz Kenije.

„Beograd je poslao sjajnu sliku u svet, rekordan broj trčao je na ulicama, bilo je puno dece i roditelja… Ovo je definitivno jedan od brendova i simbola Beograda, a verujem da će sledeće godine biti još bolje i više ljudi“, rekao je Mali.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić ističe da mu je drago što maraton svake godine obara sve rekorde.

„Kada vidimo koliki je značaj Beogradskog maratona možemo da kažemo da smo uspeli da pošalju pozitivnu sliku iz Beograda“, rekao je Udovičić.

Svetski rekorder u skoku uvis Kubanac Havijer Sotomajor bio je oduševljen dolaskom u Srbiju.

„Zahvalan sam što sam dobio poziv da budem deo Beogradskog maratona, pre svega organizatorima, gradonačelniku Siniši Malom i ministru Vanji Udovičiću. Presrećan sam što sam ovde, dopada mi se maraton, organizacija je odlična i verujem da će biti sve bolja“, zaključio je Sotomajor.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala