Šešelj želi raketni sistem S–500

© Sputnik / Radoje PantovićVojislav Šešelj
Vojislav Šešelj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srbija bi u ekonomskom i bezbednosnom smislu ojačala ukoliko bi ušla u novi vojni savez sa Rusijom, izjavio je predsednik SRS–a Vojislav Šešelj.
Vojislav Šešelj na Trgu republike povodom obeležavanja 17 godina od NATO bombardovanja - Sputnik Srbija
Šešelj: Za EU ili Rusiju — odluka je na izborima (foto)

Šešelj je na predizbornom skupu u Kraljevu rekao da njegov plan podrazumeva da ono što nam je neophodno dobijemo besplatno ulaskom u novi savez sa Rusijom koji formira Rusija i u kojem su Kazahstan, Jermenija i još neke prijateljske države.

„Srpski radikali žele punopravno članstvo u tom savezu, što bi bilo na obostranu korist“, naglasio je Šešelj.

„Reći ćemo im da mi nećemo rakete S–300 i S–400, već — braćo Rusi, otvorite baze u Srbiji i rasporedite nekoliko raketnih sistema S–500, pa ćete, braneći srpsko, braniti i rusko nebo“, rekao je Šešelj.

Šešelj smatra da bi formiranje ruskih baza u Srbiji, imalo i ekonomsku opravdanost, jer bi ruski oficiri sa porodicama ovde trošili svoje pare, kao što su američki trošili u Evropi posle Drugog svetskog rata.

Kompjuterska simulacija protivraketnog sistema S-500 - Sputnik Srbija
Stiže i S-500 (video)

„Oni bi ovde došli sa porodicama, dizale bi se kuće i stanovi za njih, trošili bi svoje plate ovde i to je ekonomski učinak. Od toga je živela Nemačka u prvom periodu posle Drugog svetskog rata“, zaključio je Šešelj.

Predsednik radikala je naglasio da je Srbija pred opasnostima.

„Ko zna šta sutra može da se desi ponovo na Kosovu i Metohiji, Hrvati se do zuba naoružavaju, Amerikanci im poklanjaju lansirne rampe za rekete zemlja–zemlja dometa 300 kilometara, budzašto prodaju vojne helikoptere i ko zna šta još“, rekao je Šešelj.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala