Počeli protesti opozicije u Skoplju

© Sputnik / Bogdan PantićMiting vladajuće partije u Makedniji
Miting vladajuće partije u Makedniji - Sputnik Srbija
Pratite nas
U makedonskoj prestonici su večeras ponovo počeli protesti opozicije i građanskih organizacija, čiji je pokušaj dolaska pred Sobranje onemogućio kordon policije.
Protest u Skoplju - Sputnik Srbija
U Makedoniji opozicija protiv izbora, poziva na proteste

Nakon što su u Makedoniji raspisani prevremeni parlamentarni izbori, koji će biti održani 5. juna, lideri opozicije potvrdili su da će ih bojkotovati.

Uz jake policijske snage, pred zgradom parlamenta su metalne barikade i vodeni topovi. Za sada nema incidenata i mirno je.

Protest je počeo i pred Specijalnim javnim tužilaštvom u znak podrške instituciji koja je formirana da pokrene procese za kršenja zakona koji su proistekli iz afere „Prisluškivanje“, nakon koje je usledila politička kriza u Makedoniji.

Lider najuticajnije opozicione makedonske stranke SDSM Zoran Zaev poručio je ranije danas da 5. juna neće biti izbora i da se bitka za Makedoniju nastavlja.

Protest u Skoplju - Sputnik Srbija
Ide li Makedonija putem Ukrajine?

On je na konferenciji za novinare rekao da će nenasilni protesti biti intenzivirani i pozvao je građane da na njima učestvuju.

„Svi treba da znate da nisu stvoreni uslovi za fer izbore. Birački spisak nije pročišćen i nema reforme medija“, rekao je Zaev.

On je naglasio da se pritisci države nastavljaju.

Makedonski predsednik Đorđe Ivanov ostaje pri svojoj odluci o pomilovanju odgovornih u aferi „Prisluškivanje“.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala