Šarapovoj odbili prijavu za „Rolan Garos“

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaRuska teniserka Marija Šarapova
Ruska teniserka Marija Šarapova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska teniserka Marija Šarapova koja je priznala da je koristila zabranjenu supstancu meldonijum, skinuta je sa liste učesnika Otvorenog teniskog prvenstva Francuske, navodi se na zvaničnom sajtu turnira.
Marija Šarapova - Sputnik Srbija
Marija Šarapova: Nisam prošla doping kontrolu

Na listi na čijem čelu je američka teniserka Serena Vilijams, ruska teniserka nalazila se na devetom mestu. Sada broja devet i prezimena Šarapova nema na spisku.

„Rolan Garos“ biće održan u Parizu od 22. maja do 5. juna.

Petostruka grend slem pobednica Šarapova je 7. marta na specijalnoj konferenciji za medije izjavila da je dobila obaveštenje da su njeni doping rezultati na testove urađeni tokom nastupa na Australijan openu, pokazali tragove meldonijuma u krvi. Šarapova je privremeno suspendovana sa svih takmičenja od 12. marta.

U sredu je Svetska antidoping agencija izjavila da je prihvatljivo prisustvo manje od jednog mikrograma meldonijuma po mililitru u uzorcima uzetim pre 1. marta. Osim toga, navedeno je da rešenje o privremenoj suspenziji sportista može da ukine samo Agencija ukoliko je na testovima urađenim pre 1. marta nivo iznosi od 1 do 15 mikrograma, ili ako na doping-testu posle 1. marta koncentracija iznosi manje od 1 mikrograma.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala