Sirijska vojska odbila napad terorista u Latakiji

© AFP 2023 / JOSEPH EID Statua bivšeg sirijskog predsednika Hafiza el Asada, oca aktuelnog predsednika Bašara el Asada, u sirijskoj luci Latakiji
Statua bivšeg sirijskog predsednika Hafiza el Asada, oca aktuelnog predsednika Bašara el Asada, u sirijskoj luci Latakiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Teroristi u Siriji su pokušali da zauzmu pozicije u mestu Akč-Baer, ali suočivši se sa otporom sirijske vojske, morali su da se povuku na prvobitne položaje.
Helikopteri Mi-28 - Sputnik Srbija
Sirija: Srušio se ruski helikopter, piloti poginuli

Sirijska vojska je odbila napad militanata iz terorističke organizacije Nusra front u provinciji Latakija, saopštio je Centar za pomirenje neprijateljskih strana na teritoriji Sirije.

„Za protekla 24 časa militanti terorističke organizacije Nusra front nakon artiljerijske pripreme preduzeli su pokušaj ofanzive na mesto Akč-Baer (provincija Latakija). Suočivši se sa otporom sirijskih vladinih snaga i pretrpevši gubitke, teroristi su se povukli na prvobitne položaje u području naselja Zajtundžik“, navodi se u saopštenju Centra koji je objavljen na sajtu Ministarstva odbrane Rusije.

U saopštenju ruskog vojnog resora navodi se i da je su sirijski demineri za 24 časa razminirali 2,4 hektara zemljišta. Lokalno stanovništvo je počelo da obnavlja porušene kuće.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala