Keri: Ne odgovara svima saradnja SAD i Rusije

© AFP 2023 / Saul LoebDžon Keri
Džon Keri - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslednjih nedelja SAD i Rusija su uspele da smanje nivo nasilja i o obezbede humanitarni pristup u Siriji. Ne odgovara svima ovakva saradnja Moskve i Vašingtona, objasnio je američki državni sekretar.
Sergej Lavrov i Džon Keri - Sputnik Srbija
Lavrov i Keri pozdravili primirje u Karabahu

Državni sekretar SAD Džon Keri izjavio je da je poštovanje prekida vatre u Siriji je rezultat saradnje SAD i Rusije, ali je priznao da se svi ne osećaju „udobno“ dok gledaju saradnju Moskve i Vašingtona.

„Poslednjih nedelja smo smanjili nivo nasilja i obezbedili humanitarni pristup (u Siriji). Nekima to ne odgovara, ali se to uspelo zahvaljujući značajnoj saradnji SAD i Rusije“, naveo je Keri, govoreći u Pacifičkom savetu za međunarodnu politiku u Los Anđelesu. On nije naveo ko se protivi sadanji.

Keri je podsetio da su Rusija i SAD postigle da se pokrene međusirijski dijalog u Beču, donese rezolucija SB UN o sirijskom rešavanju krize.

„Sada smo kopredsednici u radnoj grupi za prekid vatre koja zaseda svaki dan u Ženevi, a radi i grupa na visokom nivou u jordanskom Amanu. Rad je usmeren na očuvanje prekida vatre“, podsetio je Keri.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala