Život kao u bajci: One su pronašle svoje prinčeve

© Foto : pixabayPrinceza, ljubav
Princeza, ljubav - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mnogi veruju da nema mesta bajkama u svakodnevnom životu. Međutim, savremene princeze dokazale su nam upravo suprotno — one su verovale u snove i svoj život pretvorile u bajku.

Kejt Midlton, vojvotkinja od Kembridža

Vilijam, princ od Velsa i Kejt, jednostavna devojka iz prosečne britanske porodice, upoznali su 2001. godine na studijama na univerzitetu Sent Endruz u Škotskoj. Družili su se tokom prve polovine studija, a neko vreme su i živeli zajedno kao cimeri na spratu.

© AFP 2023 / ODD ANDERSENKetrin, vojvotkinja od Kembridža, supruga je princa Vilijama, vojvode od Kembridža
Ketrin, vojvotkinja od Kembridža, supruga je princa Vilijama, vojvode od Kembridža - Sputnik Srbija
Ketrin, vojvotkinja od Kembridža, supruga je princa Vilijama, vojvode od Kembridža

Prve iskre javile su se 2002. godine, kada je Kejt učestvovala na dobrotvornoj studentskoj modnoj reviji, a princ od Velsa nije sklanjao pogled sa nje. Za njihovu ljubav se saznalo tek dve godine kasnije, nakon što je njihova zajednička fotografija objavljena u medijima.

Međutim, njihova ljubav je imala uspone i padove. Par je nekoliko puta raskidao, ali je ljubav na kraju pobedila. U novembru 2010. godine oni su ozvaničili svoju vezu, da bi se u aprilu 2011. godine venčali u Vestminsterskoj opatiji. Danas, Vilijam i Kejt imaju sina Džordža i ćerku Šarlot i uživaju u svojim zajedničkim porodičnim trenucima.

Ranija el Abdulah, kraljica Jordana

© AP Photo / Ronald ZakRanija el Abdulah, supruga jordanskog kralja Abdulaha II
Ranija el Abdulah, supruga jordanskog kralja Abdulaha II - Sputnik Srbija
Ranija el Abdulah, supruga jordanskog kralja Abdulaha II

Kraljica Ranija, čuvena po svojoj lepoti i odevanju, rođena je u Kuvajtu, u palestinskoj porodici.

Diplomirala je poslovnu administraciju na američkom univerzitetu u Kairu, a nakon završetka studija 1991. godine radila je u gradskoj banci pre nego što se zaposlila u kompaniji „Epl kompjuters“ u Jordanu.

Svog supruga, tadašnjeg princa Abdulaha (sada kralja Jordana), upoznala je u jednoj od banaka u Amanu. Od tog dana život mlade žene u se u potpunosti menja.

Ne samo da je dobila novi posao, već je i pronašla ljubav svog života. Za princa se udala 1999. godine, a danas je majka četvoro dece. Aktivno se bavi humanitarnim radom.

Leticija, kraljica Španije

Ova elegantna žena je supruga španskog kralja Filipa VI. Pre nego što ga je upoznala bila je poznata TV voditeljka i novinarka. Još kao dete današnja španska kraljica, ćerka novinara i medicinske sestre, pokazivala je interesovanje za pisanje.

© AFP 2023 / BALLESTEROS/POOLLetisija, kraljica od Španije, supruga španskog kralja Filipa VI
Letisija, kraljica od Španije, supruga španskog kralja Filipa VI - Sputnik Srbija
Letisija, kraljica od Španije, supruga španskog kralja Filipa VI

Kada je upoznala španskog kralja iza sebe je već imala jednogodišnji brak i uspešnu novinarsku karijeru.

Par se upoznao u Galiciji, odakle je Laticija izveštavala. Bila je to ljubav na prvi pogled, ali je ona ipak rešila da bude oprezna, odlučivši da ne žuri sa prihvatanjem njegovog poziva na večeru.

Par se venčao 2003. godine i ima dve prelepe ćerke. Leticija i Filip vode relativno skroman život i često se mogu videti kako vode svoju decu u školu.

Šarlin, princeza od Monaka

Ljubavna priča između bivše olimpijske plivačice Šarlin Linet Vitstok i Alberta II, princa od Monaka, počela je 2000. godine, kada su se prvi put sreli tokom jednog sportskog takmičenja u Monaku.

© AFP 2023 / POOL / ERIC GAILLARD Šarlen, kneginja od Monaka, supruga Alberta II
Šarlen, kneginja od Monaka, supruga Alberta II - Sputnik Srbija
Šarlen, kneginja od Monaka, supruga Alberta II

Šarlin je tada imala svega 22 godine. Njihov drugi susret dogodio se šest godina kasnije tokom takmičenja u Torinu, nakon čega je par i ozvaničio vezu.

Šarlin i Albert su u braku od 2011. godine. Iako je bilo spekulacija da je nakon glamuroznog venčanja Šarlin htela da pobegne od Alberta, čini se da oni ipak žive srećno, posebno nakon što su u decembru 2014. dobili blizance.

Meri, krunska princeza od Danske

Meri, najmlađa od četvoro dece prosvetnih radnika, danskog prestolonaslednika Federika upoznala je za vreme Olimpijskih igara 2000. godine. Po zanimanju je bila marketinški savetnik.

Svog princa je upoznala u Sidneju i to u restoranu gde je Federik provodio vreme sa svojim prijateljima.

© AFP 2023 / KAZUHIRO NOGIMeri, krunska princeza od Danske, supruga danskog prestonaslednika Frederika
Meri, krunska princeza od Danske, supruga danskog prestonaslednika Frederika - Sputnik Srbija
Meri, krunska princeza od Danske, supruga danskog prestonaslednika Frederika

Kada je ugledao lepu Meri, zaljubio se na prvi pogled. Međutim, odlučio je da sakrije svoj identitet i prestavio se samo kao Fred.

Neko vreme je održavao vezu na daljinu, kada se Meri preselila u Pariz i zaposlila kao nastavnica engleskog jezika.

Međutim, daljina nije bila jedina prepreka koju je ovaj zaljubljeni par morao da prevaziđe da bi bio zajedno. Nakon što se Meri konačno preselila u Dansku, morala je da ispuni nekoliko uslova roditelja njenog dragog kako bi zvanično postala princeza.

Odrekla se australijskog državljanstva, prešla je sa prezviterijansake vere u luteransku i dala je pristanak da će se odreći svoje dece u slučaju razvoda. Meri i Frederik su se venčali 14. maja 2004. godine i imaju četvoro dece.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala