Turska i Izrael spremile sporazum o popravljanju odnosa

© AP Photo / Burhan OzbiliciZastave Izraela i Turske.
Zastave Izraela i Turske. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turski i izraelski timovi postigli su napredak u finalizovanju sporazuma o popravljanju odnosa dve zemlje i dogovorili su se da sporazum bude postignut na sledećem sastanku koji će uskoro biti sazvan, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Turske.
Gasovod u blizini Istanbula - Sputnik Srbija
Turska se okreće Izraelu zbog gasa

Podsekretar Ministarstva spoljnih poslova Turske Feridun Sinirlioglu, specijalni izaslanik izraelskog premijera Jozef Cihanover i predsednik Saveta za nacionalnu bezbednost Izraela Jakob Nagel sastali su se juče u Londonu, navodi se u saopštenju, a prenosi Rojters.

Ministarstva spoljnih poslova Turske ne precizira detalje sporazuma, ali je Ankara uvek naglašavala da ne može biti normalizacije u odnosima sa Izraelom ukoliko ne budu ispunjeni njeni uslovi za okončanje blokade u Gazi.

Turska je nekada bila najbliži regionalni saveznik Izraela, ali su veze između njih oslabile 2010. godine nakon što su izraelski marinci ubili 10 turskih aktivista koji su se zalagali za prava Palestinaca, a koji su pokušali da razbiju blokadu Gaze, navodi britanska agencija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala