DAEŠ i Nusra front nastavljaju sa provokacijama

© Flickr / ZoriahDžihadista
Džihadista - Sputnik Srbija
Pratite nas
Borci DAEŠ-a i Nusra fronta nastavljaju sa oružanim provokacijama u Siriji napadajući civile i položaje sirijske vojske, saopštio je ruski Centar za primirje u toj zemlji.

Najviše provokacija zabeleženo je u okolini grada Alepa, a borci Nusra fronta pokušali su da zauzmu mesto Handrat kao i četvrt Šeik Maksud.

Su-35 - Sputnik Srbija
Ruska avijacija sprečila ofanzivu terorista na Alep

Pored toga, prema informacijama koje je Centar dobio od lokalnog stanovništva, u mestima severno od Alepa nalazi se preko hiljadu terorista Nusra fronta, a pored njih tamo je i 7 tenkova i 24 automobila sa ugrađenim mitraljezima.

Oni su, naime, šest puta iz tih naseljenih mesta otvarali minobacačku vatru na selo Handrat, zbog čega je poginulo dvoje ljudi, a ranjeno šest, dodaje Centar.

Kada je reč o kršenju primirja, navodi se da su ukupno zabeležena četiri slučaja, od čega su dva u provinciji Latakija, a po jedan u Homsu i Hami.

Radi se o borcima Dejš el islama, koji su napali grad Tejr Malu, kao i o Sirijskoj slobodnoj armiji, koja je granatirala položaje snaga pod kontrolom sirijskog predsednika Bašara el Asada.

Istovremeno, ruski Centar za primirje navodi da je ruska vojska isporučila 15 tona humanitarne pomoći na aerodrom u Hmejmimu, odakle će se ti proizvodi konvojima prebaciti sirijskim građanima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala