Putin: Ponosan sam na prijatelje kao što je Roldugin

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin je predsedavao sastanku Organizacionog odbora ruske „Pobeda”
Ruski predsednik Vladimir Putin je predsedavao sastanku Organizacionog odbora ruske „Pobeda” - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je ponosan na svoje prijatelje, među njima i na violončelistu Sergeja Roldugina, čije se ime pominje u takozvanim „Panamskim papirima“ o poslovanju u ofšor zoni.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Putin: Vašeg sluge pokornog nema u „Panamskim papirima“ (video)

Što se tiče Sergeja Pavloviča Roldugina, to je veoma kreativna osoba koja, kako je rekao Putin, kao i veliki broj ostalih kreativnih ljudi pokušava da se bavi biznisom.

„Ali, kakvim biznisom. On je manjinski akcionar u jednoj od naših kompanija i tu zarađuje neki novac, ali to svakako nisu milijarde dolara, gluposti, ništa slično“, rekao je Putin u Sankt Peterburgu, gde je učestvovao u radu Medija foruma „Istina i pravda“.

Ruski predsednik kaže da Roldugin „nije tamo neki muzičar već zaslužni umetnik Rusije, sjajan muzičar“.

„Mislim da je jedan od najboljih u zemlji“, rekao je Putin, podsećajući da je u različitim periodima bio član žirija na Međunarodnom takmičenju „Čajkovski“, sarađivao sa Gergijevim, bio rektor peterburškog Konzervatorijuma.

Dolari - Sputnik Srbija
Afera „Panama“: A gde su papiri?

„Ponosan sam na ljude poput Sergeja Pavloviča (Roldugina) — i uopšte sve svoje prijatelje. Skoro sav novac koji je zaradio dao je za nabavku muzičkih instrumenata u inostranstvu i doneo ih u Rusiju. Skupe stvari. Uvek je za pohvalu kada neko radi nešto slično. Znam i to da se on već nekoliko meseci bavi raspoređivanjem tih muzičkih instrumenata u javne institucije“, rekao je ruski predsednik.

Napomenuo je i da Roldugin dugi niz godina radi na organizaciji koncerata, promociji ruske kulture u inostranstvu, finansirajući to svojim novcem.

„Bilo bi bolje da imamo više takvih ljudi. Ja sam ponosan što imam takve prijatelje“, naglasio je Putin.

Ime Roldugina se pominje među prijateljima ruskog predsednika koji su se našli na spisku advokatske kancelarije „Monsak Fonseka“ iz Paname u vezi sa poslovanjem u ofšor zoni.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala