„Monstrum koji jede krave“ uhvaćen na Floridi (foto)

© Foto : pixabayAligator
Aligator - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lovci su u Americi uhvatili i ubili ogromnog aligatora, dugog 4,5 metara i teškog 360 kilograma, koji je jeo krave lokalnim farmerima u mestu Okičobi u Floridi.

Profesionalni lovac Li Lajtsej rekao je da je zver od četiri i po metra bila jedna od najvećih na koje je naleteo u prethodnih 18 godina i bio mu je potreban traktor da ga pomeri.

Gospodin Lajtsej i vodič u lovu Blejk Godvin otkrili su aligatora u jezeru gde se goveda napajaju vodom, dok su bili u organizovanom lovu u subotu.

Kada je stvorenje izronilo na oko šest metara od njih, upucali su ga.

„Iako je ova životinja ogromna, nisam bio iznenađen što je živeo tu“, rekao je Lajtsej i dodao da je i ranije bilo manjih aligatora.

„Ali ono što je stvarno skrenulo pažnju na ove životinje jeste činjenica da se čini da se zver hranila govedima na farmi, jer su njihovi delovi tela pronalaženi u vodi. To je bio monstrum kojeg je trebalo ukloniti.“

Lajtsejeva kompanija organizuje lov na aligatore, divlje svinje i ćurke na farmi koju ima za te svrhe. Najveći aligator ranije ubijen je dugačak tek nešto više od četiri metra.

Beba i jaguar zajedno piju mleko - Sputnik Srbija
Osmomesečna devojčica i jaguar zajedno piju mleko (video)

Lajtsej se profesionalno bavi lovom na aligatore. Naplaćuje 10.000 dolara da ubije aligatora većeg od četiri metra i 4.500 dolara da ubije aligatora veličine tri do tri i po metra. Životinje su uglavnom ubijane puškom velike snage.

„Ali uvek ih ubijemo uz minimalno patnju, ne dozvoljavajući da budu povređeni pre nego što umru“, rekao je on.

Lajtsej se komercijalno bavi lovom na aligatore od 1988. godine, kada je počela „žetva“ aligatora, otkad je više od 5.000 aligatora većih od metar i po ubijeno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala