Bridlav priznao da je Putin stvorio moćnu armiju

© Foto : NATOFilip Bridlav
Filip Bridlav - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odlazeći vrhovni komandant NATO snaga za Evropu američki general Filip Bridlav izjavio je da je predsednik Rusije Vladimir Putin stvorio moćnu armiju.
Norveški mornari na palubi pored NATO loga - Sputnik Srbija
Cilj NATO vežbi stezanje obruča oko Rusije

Komandant NATO snaga Filip Bridlav je naveo da je ruska vojska uspela da dostigne značajne uspehe poslednjih pet godina, kada su vlasti počele da investiraju u svoje oružane snage.  

„On (Putin) je stvorio dobru kopnenu vojsku. Videli smo njegove vazdušne snage u Siriji, gde su prošle testove. Stvorio je moćan raketni potencijal velikog dometa. Rakete su puštane sa brodova i sa podmornica. Stvorio je mogućnost da pokaže snagu i uspeo je da je pokaže na Krimu i Donbasu“, izjavio je Bridlav u intervjuu za estonsku televiziju.

Punomoćja Bridlava na mestu glavnokomandujućeg zajedničkih snaga NATO-a u Evropi prestaju 2016. godine. Na tom mestu će ga naslediti Kertis Skaparoti.

Smena komande proći će uz značajno pojačavanje snaga NATO-a  u Istočnoj Evropi. Posebno je jako prisustvo alijanse u pribaltičkim zemljama. Vlasti Rusije izjavljivale su da će država dati efikasan odgovor na akcije Zapada.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala