Turski sud pritvorio ubicu ruskog pilota u Siriji

© Sputnik / youtube/rtAlpaslan Čelik
Alpaslan Čelik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sud provincije Izmir na zapadu Turske odredio je pritvor Alparslanu Čeliku, koji je preuzeo odgovornost za ubistvo ruskog pilota Olega Peškova, preneo je televizijski kanal Si-En-En Turk u nedelju.
Alpaslan Čelik - Sputnik Srbija
Turska uhapsila borca koji je ubio pilota ruskog Su-24

Turske vlasti su 31. marta uhapsile Čelika u jednom od restorana u Izmiru, na zapadu Turske. Kod Čelika i osoba koje su zajedno s njim uhapšene pronađeni su jedan automat „kalašnjikov“, šest pištolja i velika količina municije.

Čelik je prvobitno saslušan u Upravi za bezbednost Izmira, gde je odbio da odgovara na pitanja o umešanosti u ubistvo ruskog pilota.

Ipak, na saslušanju pred sudom, gde je doveden u nedelju, Čelik je izjavio da je od boraca koji su bili pored njega u momentu katapultiranja Šeškova tražio da ne pucaju na pilota. 

Turska policija - Sputnik Srbija
Ubica ruskog pilota uhapšen zbog prevare

Čelik, koji je uhapšen na osnovu optužbe za nezakonito posedovanje vatrenog oružja, odbacuje krivicu. Pored njega, uhapšeno je još šestoro ljudi, dok je osmorica uslovno pušteno.

Vest o hapšenju Čelika došla je iz Ankare u trenutku kada je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan tokom posete Americi naveo da je neophodno obnoviti rusko-tursku saradnju radi rešavanja regionalnih problema.

U Kremlju su na vest o hapšenju Čelika reagovali prilično suzdržano, naglasivši da je neophodno dobiti podatke o suštini optužbi i tumačenju njegovog zločina.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala