Da li je Porošenko izmislio da se sastao sa Obamom

© REUTERS / Jonathan ErnstPetro Porošenko na samitu o nuklearnoj bezbednosti
Petro Porošenko na samitu o nuklearnoj bezbednosti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinski diplomata Bogdan Jarimenko posumnjao je u to da se predsednik Petro Porošenko sastao oči u oči sa američkim liderom Barakom Obamom na samitu o nuklearnoj bezbednosti u Vašingtonu.
Ukrajinski predsednik Petro Porošenko i američki predsednik Barak Obama - Sputnik Srbija
Međunarodna pomoć Ukrajini pod uslovom da...

Juče je administracija predsednika Ukrajine objavila fotografiju na kojoj šefovi dve države stiskaju jedan drugom ruku. Pritom, dnevni red sastanka je bio tako raspisan kao da su imali pravi radni sastanak.

Ukrajinskog diplomatu Bogdana Jarimenka je prvo iznenadilo to što u rasporedu Bele kuće nije bio naveden ovaj susret, već samo radni doručak ukrajinskog predsednika sa američkim potpredsednikom Džozefom Bajdenom.

Ukrajinski diplomata je pretpostavio da je fotografija Porošenka i Obame napravljena pred početak radne večere na kojoj su bili pozvani šefovi stranih delegacija. Uoči ovog događaja, predsednik SAD je pozdravio goste, „fotografisao se sa njima, pružao im ruku, zahvaljivao se, pozivao u salu“.

Gasovod Severni tok - Sputnik Srbija
„Gasprom“ saopštio koliko će Ukrajina plaćati za ruski gas

„Naravno, postojala je mogućnost da se razmeni 5-10 rečenica. Čini mi se da upravo ovaj slučaj (administracija predsednika Ukrajine) pokušava da predstavi kao sastanak Porošenka i Obame“, napisao je Jarimenko na svojoj stranici na Fejsbuku.

Po mišljenju diplomate, sastanak šefova država Ukrajine i SAD — „to je lepa fotografski-literarna mistifikacija, koja treba da na neki način poboljša imidž Porošenka“.

Jaremenko je obratio pažnju na to da su se lideri drugih zemalja fotografisali u istom ambijentu kao i Porošenko.

„Gribauskajteovoj (predsednici Litvanije) je bilo dovoljno 10 reči da opiše ovaj sastanak, dok je za Porošenkove utiske od fotografisanja trebala stranica teksta“, zaključio je diplomata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala