Severna Koreja ponovo ispalila raketu u more

© REUTERS / KCNALider Severne Koreje Kim Džong Un
Lider Severne Koreje Kim Džong Un - Sputnik Srbija
Pratite nas
Severna Koreja ponovo je ispalila raketu sa svoje istočne obale, saopštila je južnokorejska vojska, i to samo nekoliko sati nakon što su lideri Južne Koreje, Japana i SAD upozorili Pjongjang da će se suočiti sa većim pritiskom ukoliko ne prekine sa provokacijama.
Reportaža južnokorejskih medija o lansiranju balističke rakete Severne Koreje - Sputnik Srbija
Severna Koreja može izvesti preventivni nuklearni udar

U pitanju je raketa kratkog dometa zemlja–vazduh, rekao je jedan južnokorejski vojni zvaničnik, prenosi Rojters.

Raketa je lansirana samo nekoliko časova nakon što se američki predsednik Barak Obama pridružio obećanjima južnokorejske predsednice Park Geun Hje i japanskog premijera Šinzoa Abea da se izvrši dodatni pritisak na Severnu Koreju zbog njenih nedavnih aktivnosti.

Troje lidera sastalo se na marginama globalnog samita o nuklearnoj bezbednosti u Vašingtonu, a Obama se tokom odvojenog sastanka sa kineskim predsednikom Si Đinpingom saglasio da obe zemlje žele da vide potpunu primenu sankcija UN protiv Pjongjanga.

Predsednik Kine, zemlje koja je najbliži saveznik Severne Koreje, ipak nije pokazao nikakve znake da je Peking spreman da ide dalje od davanja saglasnosti merama Saveta bezbednosti UN, koje su uvedene početkom marta, prenosi Rojters.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala