Stejt department oprezno o incidentu s Erdoganovim telohraniteljima

© AP Photo / Luis M. AlvarezStejt department
Stejt department - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki Stejt department biranim rečima je prokomentarisao incident koji se u četvrtak dogodio u Vašingtonu, kada su telohranitelji turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana pokušali da rasteraju okupljene demonstrante.
Obezbeđenje turskog predsednika Erdogana u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Erdoganovi telohranitelji otkrili Amerikancima novo „tajno oružje“ (video)

„Videli smo informacije o sukobu demonstranata i turskih telohranitelja ispred Institura Brukingsa juče. Kao što smo mnogo puta rekli, poštujemo slobodu izražavanja i mirnog protesta. Nasilje prema mirnim demonstrantima je potpuno nedopustivo“, rekla je predstavnica Stejt departmenta Elizabet Trudo. 

Ona nije želela da komentariše ono što se dogodilo kasnije u samom institutu, gde su organizatori Erdoganovog nastupa zabranili novinarima da postavljaju pitanja.

„Ako me pitate o onome što se dogodilo u privatnom institutu uz učešće medija, upućujem vas na Institut Brukingsa“, rekla je Trudoova.

Erdogan je u četvrtak nastupao na institutu Brukingsa u Vašingtonu. Nekoliko novinara pokušalo je da prisustvuje tom događaju, ali ih je u tome sprečilo Erdoganovo obezbeđenje. 

Policija Vašingtona je bila prinuđena da se umeša da bi sprečila tuču telohranitelja, novinara i ljudi koji su protestovali protiv politike Erdogana. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala