Kako je uhapšen navodni ubica ruskog pilota

© Sputnik / youtube/rtAlpaslan Čelik
Alpaslan Čelik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Osumnjičeni za ubistvo ruskog pilota Su–24 Alparslan Čelik uhapšen je zajedno sa svojim prijateljima tokom večere u jednom restoranu četvrti Hataj u Izmiru, navodi list „Hurijet“.
Alpaslan Čelik - Sputnik Srbija
Turska uhapsila borca koji je ubio pilota ruskog Su-24

Policija koja je došla po pozivu zaplenila je od uhapšenih automat „kalašnjikov“, dva pištolja i veliku količinu municije, piše taj list.

Čelik i još 13 boraca sa kojima se borio u Siriji protiv vojske predsednika Bašara el Asada, uhapšeni su nakon anonimnog poziva koji je primila policija. Čovek koji je pozvao policiju rekao je da se u restoranu nalazi naoružana grupa ljudi.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ranije je izjavila da će Ministarstvo istražiti informaciju o hapšenju osumnjičenog za ubistvo ruskog pilota.

Odnosi Moskve i Ankare su se pogoršali nakon što je 24. novembra prošle godine turska avijacija oborila ruski Su–24 sa neba iznad Sirije.

Pilot Oleg Peškov uspeo je da se katapultira, ali su ga ubili na teritoriji koja se nalazi pod kontrolom sirijskih Turkmena. Kasnije je odgovornost za njegovo ubistvo preuzeo na sebe državljanin Turske Alparslan Čelik.

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je postupak Turske „udarcem u leđa Rusije“ od strane pomagača terorista.

Moskva je tražila od turskih vlasti da preduzmu mere za zadržavanja Čelika i njegovih pomagača i pozove ih na krivičnu odgovornost zbog ubistva ruskog pilota.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala