Nikolić: Ne mogu na inauguraciju predsednika nepostojeće države

© Tanjug / RADE PRELICPredsednik Srbije Tomislav Nikolić
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da ne može da ide na inauguraciju predsednika nepostojeće države, jer za njega Kosovo i Metohija kao nezavisna država ne postoji.

Nikolić je novinarima u Beogradu rekao da nije video pozivnicu za inauguraciju Hašima Tačija, koja je, kako je rekao, „stigla u medije“, ali da njemu tamo nije mesto, jer je predsednik Srbije.

Nikolić: Dok je Srbije i pamćenja, treba obilaziti mesta stradanja

„Po ustavu Kosova i Metohije, čak i po Rezoluciji 1244 SB UN, izvodljivo je da se to sve desi, samo ne u nezavisnoj državi“, rekao je Nikolić.

Nikolić je prokomentarisao i nedavne izjave Bakira Izetbegovića.

„Neka Bakir Izetbegović razmisli da li mu je želja da BiH, koju Srbija priznaje, ima dobre odnose sa Srbijom ili ne“, poručio je predsednik.

„Treba svi pomalo da razmišljamo o rečima koje izgovaramo, zato što to direktno utiče na sudbinu naroda, država, na situaciju u ovom prostoru i vremenu. Ne znate šta je teže — živeti na Balkanu ili živeti na Balkanu u ovom vremenu“, rekao je Nikolić novinarima u Beogradu.

Primetio je da kada krenu kampanje, kada je vlast nestabilna ili kada vlast ne zna šta joj je funkcija, kao što je to u slučaju predsedavajućeg BiH, svi pokušavaju da preko Srbije pokažu koliko su hrabri i moćni.

„Ne treba na Srbiji pokazivati hrabrost, Srbija prednjači u dobrim odnosima, treba pokazati da si bolji od nas, a nikako da neko sad može sa nama da se svađa i tuče i da razmišljamo hoćemo li kad god predsedava Bakir Izetbegović biti u ratu sa BiH, a kad predsedava član Predsedništva iz Srpske, pa čak i veoma korektno član Predsedništva koji je iz hrvatskog naroda, da ćemo imati dobre odnose“, naveo je Nikolić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala