Pentagon: Rusija u Siriji pokazala izuzetne vojne mogućnosti

© AFP 2023 / FREDERIC WALLOISPentagon
Pentagon - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska vojska je u Siriji demonstrirala izuzetne mogućnosti kad je reč o vođenju borbenih dejstava, smatra zamenik ministra odbrane SAD Robert Vork.
Pentagon - Sputnik Srbija
Pentagon priznao: Rusija igra konstruktivnu ulogu u Siriji

„Trenutno se nalazimo na samom početku analize celokupne informacije koju smo sakupili, ali već možemo doneti osnovne zaključke. Rusija je pokazala veoma dobre rezultate u korišćenju krstarećih raketa i bombardera dalekog dometa, što ranije nismo imali prilike da vidimo“, rekao je on nastupajući na okruglom stolu o pitanjima bezbednosti.

Pored toga, istakao je on, ruska vojska pokazala se kao veoma dobra u korišćenju artiljerije, što je i pokazala vojna intervencija u Siriji.

Istovremeno, dobre rezultate ruske vojske Vork je primetio i tokom obavljanja obaveštajnih misija, odnosno prilikom korišćenja elektronskih sredstava kako bi se pronašli i uništili ciljevi, dok je obezbeđivanje sajber-prostranstva ocenio kao izuzetno.

Sa druge strane, Pentagon je ponovo optužio Rusiju da je prilikom vojne operacije u Siriji nasumično koristila određeni tip bombi, što je rezultiralo većim brojem civilnih žrtava nego što je to slučaj u vazdušnim napadima američke vojske.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala