Supruga otmičara egipatskog aviona: Obrukao me je, neću da ga vidim

© AFP 2023 / GEORGE MICHAELSeif Eldin Mustafa kidnaper egipatskog aviona
Seif Eldin Mustafa kidnaper egipatskog aviona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Supruga Seifa Eldina Mustafe, koji je oteo avion kompanije „Idžiptera“ i prisilio ga da umesto u Kairo sleti na aerodrom u Larnaki, na Kipru, izjavila je da se stidi toga što je njen suprug učinio i da ga neće posetiti u zatvoru.

Mustafa je, naime, oteo avion na liniji Aleksandrija—Kairo juče ujutru i time izazvao pažnju svetskih medija, koji su iz minuta u minut pratili dešavanja na aerodromu u Larnaki da bi se nakon šest sati sve završilo njegovom predajom.

Inače, Mustafa je za otmicu koristio prsluk sa lažnim eksplozivom da bi prisilio pilote da promene rutu u nadi da će posetiti suprugu i decu koji žive na Kipru.

Avion - Sputnik Srbija
Kraj talačke drame na Kipru, otmičar uhapšen (video)

„Toliko se stidim zbog publiciteta da ga ne želim videti“, kazala je.

Njegov pasoš je na crnoj listi jer je pobegao iz egipatskog zatvora. Zbog toga nije mogao videti suprugu ni decu.

„Šta treba da uradi neko ko nije video ženu i decu 24 godine jer mu egipatska vlada ne dozvoljava?“, preneo je policajac Andreas Lambrijanou reči otmičara.

Mustafa, kojeg su vlasti proglasile mentalno nestabilnim, pobegao je iz egipatskog zatvora 2011. tokom protesta protiv predsednika Hosnija Mubaraka. Ima četvoro dece, a peto, devojčica, poginula je u saobraćajnoj nesreći.

Tokom kratkog saslušanja na sudu Mustafa nije govorio iako se suočava sa optužbama za otmicu, kidnapovanje ljudi s namerom da ih odvede na nepoznatu destinaciju, preteće ponašanje i kršenje antiterorističkog zakona.

Stjuardesa: Želeo je strance, samo strance

Stjuardesa „Idžiptera“ Ruisa Ihab izjavila je da je muškarac koji je oteo avion i prisilio ga da umesto u Kairo sleti na aerodrom u Larnaki, kontrolisao pasoše putnika da bi video ko nije Arapin.

Ihab je za agenciju AP rekla da je otmičar „želeo strance… samo strance“.

„On nije želeo Egipćane i ljude koji imaju dvojno državljanstvo“, kazala je ona.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala