SAD ne znaju da li će učestvovati u deminiranju Palmire

© AP Photo / Manuel Balce CenetaSekretar za štampu Ministarstva odbrane SAD, admiral Džon Kirbi
Sekretar za štampu Ministarstva odbrane SAD,  admiral Džon Kirbi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki Stejt department za sada ne zna da li su američki stručnjaci spremni da učestvuju u uklanjanju mina u sirijskoj Palmiri, izjavio je zvanični predstavnik tog ministarstva Džon Kirbi i dodao da je u vezi s tom temom bolje obratiti se Pentagonu.

Kirbi je naveo da SAD u celini podržavaju napore da se uklone mine s teritorije Palmire i podsetio da je toj temi bilo reči tokom posete američkog državnog sekretara Džona Kerija Moskvi prošle sedmice. 

Bašar el Asad - Sputnik Srbija
Obnova drevne Palmire čim se uklone mine

„Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov preneo je državnom sekretaru Keriju nameru da se pomogne Unesku da dođe u Palmiru. Ponavljam, mi bismo to podržali“, rekao je Kirbi. 

Komanda sirijske armije u nedelju je saopštila da je sirijski grad Palmira oslobođen od terorista DAEŠ-a uz podršku nacionalne i ruske avijacije. 

Drevni spomenici Palmire jedan su od šest objekata svetske kulturne baštine Uneska u Siriji. Grad je bio pod kontrolom terorista od sredine maja 2015. 

U ponedeljak je načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov rekao da će Ministarstvo odbrane Rusije veoma brzo prebaciti u Siriju stručnjake i robotizovanu opremu za uklanjanje mina na oslobođenoj teritoriji. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala