Pucnjava u srcu Vašingtona, opreznost u Beloj kući (video)

Bela kuća
Bela kuća - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zgrada Kongresa SAD otvorena je posle pucnjave u kojoj je učestvovao nepoznati muškarac u Centru za posetioce na Kapitolu. Prema rečima zvaničnika, jedan policajac je lakše povređen, a napadač je pod policijskim nadzorom odveden u bolnicu.

Napadač u Centru za posetioce Kongresa SAD na Kapitolu je prilikom hapšenja ranjen, saopštio je televizijski kanal Si-En-En. 

Prema navodima kanala, ranjena je i žena koja je bila u njegovoj blizini, ali detalji ovog incidenta za sada nisu poznati.

Policija je saopštila da je reč o izolovanom incidentu i da više nema opasnosti.

Ranije je saopšteno da je zdanje Kapitola u Vašingtonu zatvoreno iz bezbednosnih razloga.  

Kako su agenciji RIA Novosti rekli u senatorskoj pres-galeriji, svim saradnicima Senata je preporučeno da ne napuštaju zdanje.

„Zbog pucnjave koja se dogodila u centru za posetioce Senata, preporučeno nam je da ostanemo ovde i da tražimo sklonište. Zdanje Senata je sada zatvoreno za ulazak i izlazak“, saopštila je saradnica pres-galerije. 

Ceo kompleks Kapitola je opkolila policija.

Bela kuća nije bila zatvorena

Nakon saopštenja da su se čuli pucnji u centru za posetioce Kongresa SAD zatvoreno je i zdanje Bele kuće. 

Predstavnik Bele kuće Mark Stroha demantovao je, međutim, ovu informaciju.

„Čim smo saznali za incident na Kapitolu, postavili smo zaštitu duž ograde Bele kuće na severnoj i južnoj strani. To je uobičajena mera u slučajevima kada se nešto događa na Kapitolu“, rekao je predstavnik Bele kuće.

On nije potvrdio navode medija o tome da je nepoznati čovek pokušao da uđe na teritoriju Bele kuće. Agencije Asošijeted pres, Frans pres i Rojters prenele su da je Bela kuća zatvorena.

„Ne mislim da je to tačna informacija, ali vas upućujem na Tajnu službu koja se bavi zaštitom bezbednosti Bele kuće“, rekao je Stroh.

Policija je uhapsila i nepoznatog muškarca koji je pokušao da uđe u Belu kuću. Kako navodi televizijski kanal Si-En-En, u Vašingtonu sada boravi mnogo turista, pošto je turistička sezona u jeku.

U ovom trenutku Kongres ne radi, ali je u zgradi bilo mnogo turista.

Sumnjivi paket na Tajms skveru u Njujorku

Istovremeno, na Tajms skveru u Njujorku pronađen je navodno sumnjivi paket za koji se ispostavilo da je smeće, saopštila je u ponedeljak policija u tom gradu.

Sumnjivi paket pronašao je nasuprot hotelu „Mariot“ na Tajms skveru policijski pas. Posle toga deo trga je bio evakuisan i na mesto su stigli stručnjaci za eksploziv. 

Sumnjivi predmet pronađen je u kanti za smeće. Kako je saopštio predstavnik policije Njujorka, stručnjaci za eksploziv utvrdili su da u paketu nema eksplozivne naprave. 

U ponedeljak su predstavnici organa bezbednosti i gradonačelnik Njujorka održali specijalnu konferenciju za novinare o rezultatima vežbi koje su organizovane posle terorističkih napada u Briselu. 

Komesar gradske policije Vilijam Breton rekao je da evakuacija ljudi na Tajms skveru nije bila deo ovih vežbi. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala