„Gugl“ posvetio svoju naslovnu stranu jubileju Boljšoj teatra

© Foto : SkrinšotGugl i Boljšoj Teatar
Gugl i Boljšoj Teatar - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kompanija „Gugl“ posvetila je svoj „dudl“ na početnoj strani 240–oj godišnjici Boljšoj teatra. Osim u Rusiji, taj „dudl“ mogu da vide i korisnici desetak drugih država, izjavili su na zvaničnom blogu te kompanije.
Ballet dancers rehearse The Sleeping Beauty on September 20, 2011 at the Bolshoi Theater in Moscow. - Sputnik Srbija
Besmrtna legenda: Boljšoj teatar

„Danas je tačno 240 godina od osnivanja Boljšoj teatra. ’Gugl‘ zajedno sa ljubiteljima opere i baleta iz celog sveta, proslavlja jubilej čuvenog pozorišta. U čast tog događaja danas se na početnoj stranici ’Gugla‘ pojavio ’dudl‘ posvećen pozorištu“, navodi se u saopštenju.

U materijalu se dodaje da „dudl“ mogu da vide i korisnici van Rusije. Slika pozorišta ukrašava stranice „Gugla“ u više od deset zemalja, uključujući Island, Holandiju, Litvaniju, Sloveniju, Srbiju, Hrvatsku, Grčku, Bugarsku, Belorusiju, Kazahstan, Indoneziju i Južnu Koreju.

Takođe je na sajtu Akademije kulture „Gugla“ postala dostupna nova virtuelna izložba na kojoj može da se sazna kako se menjalo zdanje Boljšoj teatra tokom vekova.

„Morate se složiti da, kada se govori o Boljšoj teatru, svi pomisle na zdanje sa čuvenih osam stubova. Ali nije uvek bilo tako. Za one koji žele da saznaju kako se menjao izgled najprepoznatljivijeg pozorišta Rusije, danas smo otvorili novu virtuelnu kolekciju na Akademiji kulture ’Gugla‘. U njoj su dostupne arhivske slike koje se mogu detaljno pregledati“, dodato je u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala