Autor selfija s Merkelovom ogorčen što su ga uporedili s teroristom

© Foto : youtube/Best NewsAngela Merkel
Angela Merkel - Sputnik Srbija
Pratite nas
Autor selfija s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel ogorčen je zbog toga što su ga pomešali s teroristom-samoubicom koji se razneo u Briselu.

U telefonskom razgovoru s nemačkom radio-televizijom „Dojče vele“ 19-godišnji Anas Modamani iz Sirije rekao je da je veoma uznemiren zbog toga što je njegova fotografija korišćena na internetu.

Modamani je rekao da je u Nemačku došao prošle jeseni iz Damaska. Primila ga je nemačka porodica. Od početka ove godine pohađa časove nemačkog jezika. 

Njegov prijatelj Lan Čeng rekao je za „Dojče vele“ da se mladi Sirijac u početku plašio da će nemačka policija zaista poverovati glasinama koje se šire po mrežama. 

„On živi u Berlinu sa svojom nemačkom porodicom, svakoga dana ide u školu, čak i ne može da otputuje u Brisel. Nažalost, takve lažne glasine šire se internetom veoma brzo, ali one nemaju veze sa stvarnošću“, rekao je Čeng. 

Mediji su prethodnog dana objavili da je, fotografišući se s izbeglicama koje su došle u Evropu, Angela Merkel napravila selfi s jednim od briselskih terorista.

Kasnije su mladića prepoznali na fotografiji njegovi poznanici u Nemačkoj i objasnili da on nema veze sa samoubicama odgovornim za terorističke napade u Briselu. 

Dve eksplozije odjeknule su 22. marta ujutru na međunarodnom aerodromu u Briselu, a nešto kasnije treća eksplozija se dogodila u briselskom metrou, na stanici Malbek. U napadima je poginula 31 osoba, a još 340 ljudi je ranjeno. Odgovornost za napade preuzela je teroristička organizacija DAEŠ. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala