Sirijac na fotografiji sa Merkelovom nije terorista

© Foto : youtube/Best NewsAngela Merkel
Angela Merkel - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sirijac na fotografiji sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel nije jedan od terorista koji stoje iza poslednjih napada u prestonici Belgije, saopštio je nemački portal „MM Njuz“.

Mediji su ranije objavili informaciju da je, fotografišući se sa izbeglicama koje su stigle u Evropu, Angela Merkel napravila selfi sa jednim od briselskih terorista.

Informacije o tome pojavile su se pošto je objavljen lik Nadžima Lahrauija koji je osumnjičen da je organizovao teroristički napad na briselskom aerodromu 22. marta.

Policija učestvuje u potrazi u Briselu opštini Šarbek 25. marta 2016. godine - Sputnik Srbija
Brisel: Terorista ranjen i uhapšen, imao eksploziv kod sebe (foto)
 

Mladić na fotografiji sa Merkelovom je 18–godišnji Anas Mondamani kojeg je prihvatila berlinska porodica, saopštila je za „MM Njuz“ berlinska autorka Kerstin Hak koja poznaje tu porodicu. 

Dve eksplozije odjeknule su na međunarodnom briselskom aerodromu 22. marta. Treća eksplozija dogodila se nešto kasnije u vagonu metroa na stanici Malbek.

U napadima je poginula 31 osoba, a 340 ljudi je ranjeno. Odgovornost za napad preuzeo je DAEŠ. 

Policija je objavila fotografiju teroriste Nadžima Lahrauija 25. marta, a tužilaštvo je istog dana izjavilo da je upravo on aktivirao eksplozivnu napravu na aerodromu.

Nakon proučavanja snimka, korisnici društvenih mreža primetili su da on liči na čoveka koji se vidi na selfiju sa Angelom Merkel.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala