Porošenko poklonio oružje fudbalerima

© Sputnik / Nikolaй LazarenkoPetro Porošenko
Petro Porošenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Ukrajine je odabrao neobičan poklon za fudbalere reprezentacije – za odlazak na Evropsko prvenstvo u fudbalu 2016. oni su dobili oružje.
Ukrajinski predsednik Petro Porošenko i nemačka kancelarka Angela Merkel - Sputnik Srbija
Porošenko zaboravio da pruži ruku Merkelovoj (video)

Petro Porošenko je nagradio je lakim oružjem devetoricu fudbalera reprezentacije Ukrajine. Sličan poklon za odlazak na prvenstvo dobio je glavni trener reprezentacije i predsednik Fudbalske federacije Ukrajine, pišu ukrajinske „Vesti“.

Ukaz predsednika datiran je na 21. novembar 2015. godine, ali je bio objavljen tek juče na zahtev ukrajinskih medija. Na zvaničnom sajtu Porošenka pojavila se 22. novembra vest o susretu predsednika sa fudbalerima u kojoj se navodi da je šef države nagradio ekipu „poklonima za uspomenu“.

Sredinom februara u Ukrajini se rasplamsao skandal, vezan za to što je ministar odbrane zemlje poklonio mnogim političarima oružje. Između ostalog, Arsenij Jacenjuk je dobio „ljubimca gangstera“ — pištolj „Tompson“ i 203 metka za njega.

U grupnoj fazi finalnog turnira koji će biti održan u Francuskoj od 10. juna do 10. jula 2016. godine reprezentacija Ukrajine će igrati sa Nemačkom, Poljskom i Severnom Irskom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala