Lavrov: Nadamo se da će Evropa ostaviti po strani geopolitičke igre

© Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov i Frank-Valter Štajnmajer
Sergej Lavrov i Frank-Valter Štajnmajer - Sputnik Srbija
Pratite nas
Evropljani bi trebalo da ostave po strani geopolitičke igre u trenutku kada se suočavaju s terorizmom, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.
Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Zaharova: Mi dobro znamo šta su to teroristički napadi

„Današnji sastanak daje mogućnost da se nastavi intenzivni dijalog, tim pre što su u poslednje vreme bilateralni kontakti primetno intenzivirani ne samo između spoljnopolitičkih resora, već i na međuparlamentarnoj i međuregionalnoj liniji“, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na sastanku sa svojim nemačkim kolegom Frank-Valterom Štajnmajerom.

Lavrov je rekao da je Rusija spremna da razgovara o borbi protiv pretnji terorizma.

„Nadam se da će svi Evropljani, koji se suočavaju sa ozbiljnom pretnjom terorizma u svetlu terorističkih napada u Briselu, ostaviti po strani geopolitičke igre i ujediniti se da se teroristima ne bi dozvolilo da budu glavni na kontinentu“, naveo je Lavrov.

Podsetivši da je saradnja između Rusije i EU u borbi protiv terorizma zamrznuta, Lavrov je istakao da je Moskva „otvorena za razgovore po svim tim i drugim pitanjima“.

Ministar inostranih poslova Nemačke se nada da će se danas sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i sa državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem koji se od danas nalazi u dvodnevnoj poseti Moskvi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala