Nadžim Lahraui učestvovao i u pariskim napadima

© REUTERS / Handout via ReutersATTENTION EDITORSTrojica osumnjičenih za teroristički napad u Briselu
Trojica osumnjičenih za teroristički napad u Briselu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nadžim Lahraui, treći osumnjičeni za bombaške napade na briselskom aerodromu, bio je učesnik i u novembarskim napadima u Parizu, a i saradnik Salaha Abdeslama koji je uhapšen pre nekoliko dana, prenose belgijski mediji.

Lahraui je rođen u Maroku, a njegov DNK pronađen je na eksplozivima korišćenim u terorističkim napadima u Parizu 13. novembra, kao i u stanu u Briselu u kojem su u decembru prošle godine pronađeni oprema za pravljenje bombi i otisci prstiju Saleha Abdeslama, glavnog osumnjičenog za napade u Parizu.

Brussels Police Issue Wanted Notice for Suspect After Deadly Attacks - Sputnik Srbija
Ovaj čovek je osumnjičen za napad u Briselu (video, foto)

Belgijsko tužilaštvo je saopštilo da je Lahraui putovao za Siriju u februaru 2013. godine, kao i da je registrovan pod lažnim imenom na austrijsko–mađarskoj granici u septembru prošle godine.

On je putovao sa Abdeslamom i Mohamedom Belkaidom, Alžircem koji je ubijen 15. marta tokom racije u belgijskoj prestonici, tri dana pre nego što je Abdeslam uhapšen.

Belgijski mediji su ranije danas objavili, a zatim povukli vest da su vlasti u Anderlehtu uhapsile trećeg osumnjičenog za bombaške napade na briselskom aerodromu, koji je identifikovan kao Nadžim Lahraui.

Uhapšena osoba nije Nadžim Lahraui, ispravili su se belgijski mediji, a preneo Rojters.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala