Da je Putin bio predsednik 1999, Srbija ne bi bila bombardovana

© Tanjug / DUSAN ANICICIvica Dačić i Dragan Marković Palma sa voštanom figurom Vladimira Putina u muzeju u Jagodini
Ivica Dačić i Dragan Marković Palma sa voštanom figurom Vladimira Putina u muzeju u Jagodini - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, izjavio je danas u Jagodini, da bi Kosovo već bilo primljeno u Ujedinjene nacije da nije Ruske Federacije, čvrstog političkog partnera Srbije poslednjih decenija.

„Da je predsednik Rusije bio Vladimir Putin, kada su Srbiji uvodili sankcije, kada je Srbija bila u problemima, kada su bili ratovi na prostoru SFRJ, Srbija sigurno ne bi bila bombardovana“, rekao je Dačić na svečanosti postavljanja voštane figure Vladimira Putina u Muzej voštanih figura u Jagodini.

On je dodao da Srbija ima prijateljski stisak ruke i dobre odnose sa Rusijom, a „nije prijateljski odnos kada vas neko bombarduje“.

Voštana figura Vladimir Putina u muzeju u Jagodini - Sputnik Srbija
Putin u Muzeju voštanih figura u Jagodini (foto)

„Mi pružamo ruku svima, gradimo dobre odnose sa svima, ali Srbija ne može, i ne bi bila moralno čista kada bi i ukoliko bi okrenula leđa Rusiji kada je Rusiji teško“, rekao je Dačić.

On je istakao da se Srbija ne opredeljuje da li je za EU, Rusiju, Ameriku ili neku drugu zemlju.

„Mi hoćemo da budemo članica EU, ali ne po cenu da uvodimo sankcije Rusiji i drugim našim prijateljima. Gde to ima?To se nikada neće desiti“, rekao je šef srpske diplomatije.

Srbija se, prema njegovim rečima, trudi da ima dobre odnose sa svima na međunarodnoj sceni, ali nikada neće prekidati dobre i prijateljske odnose sa Rusijom, Kinom, zemljama Latinske Amerike, Afrike i Azije — zemljama koje su omogućile da pobedimo u Unesku i da sačuvamo naše spomenike i crkve na Kosovu i Metohiji.

Figura ruskog predsednika Vladimira Putina u jednog beogradskoj radnji za suvenire - Sputnik Srbija
Putin na Zelenjaku (foto)

„Mi naravno najviše volimo svoju zemlju, ali upravo zbog Srbije volimo i Rusiju“, rekao je Dačić, koji je često bio prekidan aplauzima okupljenih u Sportskoj hali u Jagodini, i skandiranjem Putinu i Rusiji.

„Ono što je napravljeno sa figurom Vladimira Putina mislim da je najbolje umetničko delo koje je ovde napravljeno, najviše liči na original čoveka čija je figura. Pokazao sam slike ruskim zvaničnicima i oni su bili oduševljeni“, rekao je Dačić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala