Povređeni Srbin u Briselu: Danas mi je drugi rođendan

© REUTERS / REUTERS TVPovređeni putnici nakon eksplozije na stanici metroa
Povređeni putnici nakon eksplozije na stanici metroa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bilo je užasno, oko nas su ležali mrtvi ljudi. Detonacija nas je bacila, leteli smo nekoliko metara, po nama je prvo palo staklo, a preko njega konstrukcija plafona i gipsane ploče, ispričao je za Sputnjik jedan od putnika iz Srbije, koji su povređeni tokom eksplozije na aerodromu u Briselu.
Brussels Police Issue Wanted Notice for Suspect After Deadly Attacks - Sputnik Srbija
Ovaj čovek je osumnjičen za napad u Briselu (video, foto)

U eksploziji na aerodromu u Briselu povređena su dva putnika iz Srbije, koji su u trenutku napada čekali avion za Beograd. Putnici iz Srbije su bili u neposrednoj blizini mesta eksplozije.

„Detonacija nas je bacila, leteli smo nekoliko metara, po nama je prvo palo staklo, a preko njega konstrukcija plafona i gipsane ploče. Nešto mi je probilo kožnu jaknu, duks, majicu i zabilo se u desnu lopaticu. Bilo je užasno, oko nas su ležali mrtvi ljudi, video sam i jednog vojnika koji je ležao u lokvi krvi. Svuda po garderobi su mi komadići ljudskog mesa… Kada sam shvatio da smo živi, počeli smo odmah da se izvlačimo sa aerodroma na kome je nastao opšti haos. Procenio sam da je bolje da odmah uđemo u neka kola, da ne čekamo Hitnu pomoć“, kaže za Sputnjik jedan od putnika koji je želeo da ostane neimenovan, kako ne bi uznemirio porodicu u Srbiji.

„Imali smo sreće, naišao je taksi. Dobro smo prošli. Previli su nam rane, pregledali i ubrzo nas pustili. U šoku sam. I dalje ništa ne čujem, eksplodiralo je bukvalno pet metara iza nas. Kažu da mi je oštećen sluh i da to još moram da proverim. Odlično smo prošli. Danas mi je drugi rođendan“, rekao je putnik.

On je dodao da ne zna kako će se vratiti u Beograd, s obzirom da je avionski saobraćaj obustavljen, a doputovali su preko agencije „Džambo travel“.

„Sigurno će biti potrebno vreme i da kolima stignemo do Srbije, policija nam je rekla da su pojačane kontrole na svim granicama. Želim da budem kod kuće što pre“, kaže on za Sputnjik.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala